f. kwadratowa
Michau: Dane są funkcje f(x)=2x
2+x−m i g(x)=mx
2−2mx+3. Dla jakich wartości parametru m wykresy
funkcji
f i g przecinają się w dwóch punktach, których odcięte mają przeciwne znaki?
Totalnie nie mam pojęcia jak się do tego zabrać, więc proszę o pomoc
7 lis 19:17
Michau: Proszę o pomoc raz jeszcze.
7 lis 20:05
sushi_gg6397228:
f=g i rozwiazujesz rownanie kwadratowe, delta >0 x1 <0 to x2 >0
7 lis 20:38
sushi_gg6397228: oraz rozpatrz przypadek kiedy
m=0, co wtedy bedzie ( prosta i parabola)
7 lis 20:41