matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Justyna:
pomocy...wykonaj dzialania i przeprowadz redukcje wyrazow podobnych
(x
2
-1)
3
-(x-1)*(x
2
+1)*(x+1)+4x
2
(x
2
+1)
4 mar 22:35
Sitta:
=(x
2
-1)
3
-(x
2
+1)[(x-1)(x+1)-4x
2
]=...=
=(x
2
-1)
3
+(x
2
+1)(3x
2
+1)= ...= x
6
+ 7x
2
6 mar 13:48