parametry itd.
treminator: | | x | | 9 | |
Zad 1. Dla jakiej wartości parametru p∊R rozwiązanie równania |
| +6=p+ |
| jest liczbą |
| | p | | p | |
dodatnią

Zad 2. Dla jakiej wartości parametru k∊R współczynnik kierunkowy prostej przechodzącej przez
punkty A=(−5,0) i B= (0,k) należy do przedziału <−1,1>
7 lis 17:50
treminator: pomożecie?
7 lis 18:01
Basia:
ad.1
najpierw pomnóż obustronnie przez p
podaj wynik
7 lis 18:09
sushi_gg6397228:
zad1 . pomnozz obustronnie przez "p", przenies wszystko na prawo ; policz delte
7 lis 18:10
nikka: W zad. 1 wyznaczyłabym x z równania przy założeniu p≠0:
x = p2 − 6p + 9
x = (p−3)2
x > 0 ⇔ (p−3)2 > 0 ⇔ p∊(−∞,3)∪(3,+∞)
p∊(−∞,3)∪(3,+∞) i p≠0
p∊(−∞,0)∪(0,3)∪(3,+∞) albo inaczej zapisane p∊R\{0,3}
7 lis 18:12
treminator: dobra dzięki wielkie, A zad 2?
7 lis 18:15
treminator: jeszcze to drugie
7 lis 18:25
sushi_gg6397228:
zero wkladu własnego==== brak gotowca do drugiego zadania
7 lis 18:31