ROzwiąż równanie.
Kuba: 6x+1−2x−1=6x
7 lis 17:18
Basia:
6
x*6−2
x*
12=6
x /:6
x
(
13)
x = 10
x = log
1/310
−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−
albo
6
x*6−2
x*
12=6
x /:2
x
x = log
30,1
7 lis 17:28
Kuba: w książce mam odpowiedź: x=−1log3 , czy to to samo co twoje wyniki? w książce jest jeszcze
minus
7 lis 17:41
nikka: tak to to samo
| | 1 | |
− |
| = − log310 = log310−1 = log3(0,1) |
| | log3 | |
7 lis 17:43
Kuba: możesz mi tak zapisać ten pierwszy wynik? x = log1310
7 lis 17:55
nikka: log{1310 = U{log103
7 lis 17:58
nikka: ech , pomyłka
7 lis 17:58
Basia:
| | 1 | | 1 | | 1 | | 1 | |
log1310 = |
| = |
| = |
| = |
| = |
| | log13 | | log1−log3 | | 0−log3 | | −log3 | |
7 lis 17:58