matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznacz sin(x+y) wiadomo że x...
Konrad:
Wiadomo że x∊(
π
2
, π) y∊(π,
3π
2
) oraz sinx=
3
5
cosy=−
12
13
Wyznacz sin(x+y).
7 lis 17:11
nikka:
sin(x+y) = sinx*cosy + cosx*siny i z jedynki trygonometrycznej trzeba obliczyć cosx i siny
7 lis 17:21