matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
miary kątów
Sevento:
Tj. romb. Oblicz miary kątów.
7 lis 17:10
Basia:
z tw.cosinusów d
2
=a
2
+a
2
−2a*a*cosα 36=25+25−50cosα 50cosα=50−36 50cosα=14 cosα=
14
50
=
7
25
znajdź rozwinięcie dziesiętne i odczytaj z tablic β=180−α
7 lis 17:13