matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
dla Danielka
Justyna:
5x−3
x−2
− 1 =
x−2
x−1
5x−3
x−2
x−2
−
=
x−2
x−2
x−1
5x−3−x+2
x−2
=
x−2
x−1
5x−3−x+2
x−2
−
= 0
x−2
x−1
D= x∊R/{1,2}
4x−1
x−2
−
= 0
x−2
x−1
7 lis 17:07