ułam łamki
dyryd: Witam
prosze o sprawdzenie i korekte
| | 3 | | 1 | | 1 | | 6 | | 5 | | 24 | | 6 | |
1) |
| − |
| : 2,4 : 1 |
| = |
| − |
| : |
| : |
| = |
| | 5 | | 2 | | 5 | | 10 | | 10 | | 10 | | 5 | |
| | 1 | | 24 | | 5 | | 1 | | 4 | | 1 | | 2 | | 1 | |
|
| : |
| * |
| = |
| : |
| = |
| * |
| = |
| |
| | 10 | | 10 | | 6 | | 10 | | 2 | | 10 | | 4 | | 20 | |
7 lis 16:03
Grześ: Kolejność działań się kłania, 2 linijka jest źle, bo najpierw dzielisz, a potem odejmujesz
7 lis 16:04
h3h: ok
7 lis 16:04
Basia:
albo brakuje w Twoim zapisie nawiasów, albo wykonujesz działania w złej kolejniści
najpierw dzielenie, dopiero potem odejmnowanie
7 lis 16:05
h3h: jak narysowac dzialanie pod kreska?
7 lis 16:05
dyryd: Następne
| | 2 | | 3 | | 1 | | 1 | | 2 | | 9 | | 4 | | 6 | |
2) 4 |
| / |
| + |
| − |
| = 4 |
| / |
| + |
| − |
| = |
| | 3 | | 4 | | 3 | | 2 | | 3 | | 12 | | 12 | | 12 | |
| | 2 | | 7 | | 14 | | 7 | | 14 | | 12 | | 8 | |
4 |
| / |
| = |
| : |
| = |
| * |
| = |
| = 8  |
| | 3 | | 12 | | 3 | | 12 | | 3 | | 7 | | 1 | |
7 lis 16:15
Grześ: I znowu nie wiadomo czy to wszystko masz w nawiasie czy jak, bo znowu źle by było....
7 lis 16:16
dyryd: nie jest w nawiasie
7 lis 16:22
dyryd: czyli zle
7 lis 16:23
Grześ: źle, znowu kolejnośc działań się kłania, najpierw podziel później odejmij
7 lis 16:23
dyryd: | | 3 | | 25 | |
to w tym 1) bedzie |
| − |
| i pozniej znowu do wspolnego mianownika  ? |
| | 5 | | 144 | |
7 lis 16:24
dyryd: to jaki ma byc wynik

jesli chodz o 1) bo ja juz sie zamotalem
7 lis 16:37
dyryd: pomoze ktosik prosze
7 lis 18:34
pawel:
7 lis 18:38
pawel: potrzebuje 3 zadania ze zbiorów
7 lis 18:39