matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wiedząc, ze:
Izz:
log
3
4=a i log
3
5=b , oblicz log
27
0,8
7 lis 15:12
Basia:
log
27
0,8=x ⇔
8
4
27
x
=0,8=
=
10
5
4
(3
3
)
x
=
5
4
3
3x
=
5
4
log
3
3
3x
= log
3
5
3x = log
3
4−log
3
5=a−b
a−b
x =
3
7 lis 15:17