matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
nie rozumiem tego;/
matematyczka:
dane są dlugosci d1 i d2 przekatnych czworokata wypuklego oraz miara kata miedzy tymi przekatnymi. oblicz pole czworokata jesli: a) d1=10, d2=6 α=30 b)d1=8
√
3
, d2=4 α=60
7 lis 15:01