matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
długopis:
mam Jeszcze takie zadanie : Rozwiązaniem rówania X
2
+x=(x+1)
2
−7(x+2) jest : mi wychodzi że jest to
15
6
, a podobno to jest źle. więc nie wiem może źle coś liczę
7 lis 14:55
Godzio:
13
Powinno wyjść −
chyba
6
spróbuj jeszcze raz to obliczyć
7 lis 14:57
Funny:
x
2
+x=(x+1)
2
−7(x+2) x
2
+x=x
2
+2x=1−7x−14 x
2
−x
2
+x−2x+7x=1−14 6x=−13 /:6 x= −
13
6
7 lis 15:01