matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
^
skróć:
4x
2
−9
3−2x
7 lis 14:36
Michau:
4x
2
−9
3−2x
=
(2x−3)(2x+3)
−1*(2x−3)
=
2x+3
−1
=3−2x
7 lis 14:40
Michau:
4x
2
− 9
(2x−3)(2x+3)
2x + 3
=
=
3 − 2x
−1 * (2x−3)
−1
7 lis 14:43