jjj
ABCD: Stalowy walec o objetości 36 TT przetopiono na kulki o promieniu 3mm. Ile takich kulek
otrzymano
7 lis 14:30
Grześ:
Tylko powiedz mi dokladnie jednostkę objętości walca
7 lis 14:34
ABCD: 36TT cm3. Sory zapomnialam dospisac
7 lis 14:38
7 lis 14:39
Tomek.Noah: jesli mona wiedziec co to jest te TT?
7 lis 14:40
Grześ:
| | 4 | | 3 | | 9 | |
V kulki= |
| π( |
| )3= |
| πcm3 |
| | 3 | | 10 | | 250 | |
| | 36π | | 250 | |
Ilość kulek: |
| =36* |
| =4*250=1000 |
| | | | 9 | |
7 lis 14:42
ABCD: Dzieki
7 lis 14:43