matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
kkkkkkkk
ABCD:
dane są pkt A=(1,1), B=(3,4). współczynnik kierunkowy symetralnej odcinka jest równy
7 lis 13:40
M4ciek:
Stosujemy wzor na prosta przechodzaca przez dwa punkty. Wyznaczamy "a". a
1
*a
2
= − 1 , podstawiasz i liczysz.
7 lis 13:45