matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
kula
kwiatku:
Ile razy zwiększy sie pole powierzchni kuli a ile razy objętość jeżeli promień wzrośnie dwukrotnie
7 lis 13:05
Grześ:
współczynnik k=2 Więc dla pola k
2
=4 (4 razy wzrośnie) dla objętości k
3
=8(8razy wzrośnie)
7 lis 13:08