matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja wykładnicza
bartek:
znajdź wzór funkcji wykładniczej której wykres przechodzi przez punkt A = (−2,
16
9
).
7 lis 09:54
M4ciek:
y=a
x
16
=a
−2
9
16
1
=
9
a
2
16a
2
=9
9
a
2
=
16
3
3
a=
v a=−
⇒ sprzeczne bo a > 0
4
4
3
y=(
)
x
4
7 lis 09:59