zad
aniuś: A.sprawdź z definicji czy ciąg an=an−b jest ciągiem arytmetycznym B.sprawdź z definicji czy
ciąg an=3anjest ciągiem geometrycznym C.zbadaj z definicji monotoniczność ciągu
an=3−bn
wzadaniach podstawiamy za a=5 a za b =6 proszę o zrobienie tego zadania ,bardzo proszę ,takie
dziwne jest te zadanie.
7 lis 06:37
Basia:
Jednak tłumaczysz; teraz mama albo tata pomogli zapewne, bo teraz już dokładnie wiadomo o co
chodzi.
Zadanie nie jest dziwne. W polskiej szkole to klasyka.
Potrafisz napisać na początek definicję ciągu arytmetycznego ?
7 lis 09:05