pomoc
julita: Kafelki białe i żółte pakowane są do jednej paczki w proporcji 2:3 paczka liczy 25 kafelków .
Oblicz ile w paczce jest kafelków żółtych ?
6 lis 19:19
Kejti:
2x=3y
x+y=25
rozwiąż.
6 lis 19:20
Grześ: Witam Kejti
6 lis 19:21
julita: rozwiąż mi
6 lis 19:28
julita: kejti
6 lis 19:29
Kejti: rozwiąż mi? to Twoje.. cześć Grzesiu ;>
6 lis 20:00
kameleon: 2x=3y
x+y=25
x=25−y
2(25−y) = 3y
50−2y=3y
50=5y / 5
10=y
2x=3y
2x=30 / 2
x=15
6 lis 20:03
Kejti: Kameleon.. ona miała to sama zrobić.. co z tego, ze Ty potrafisz? jej się po prostu nie
chciało..
6 lis 20:29