matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiązać metodą Cramera. Robię już setny raz i nie wychodzi :((
Carol.:
x1 + 2x2 − 2x3 + x4 = 2 x1 − 4x2 − x3 − x4 = 1 2x1 − x2 − x3 − x4 = −10 2x1 + 2x2 + x3 − 4x4 = −12
6 lis 19:18