Różniczka zupełna Pomocy na jutro
Marcin: Muszę obliczyć błąd korzystając z różniczki zupełnej mam podane masy próbek miedz : m1= 75 g
m2= 50 m3=116 g Na jutro potrzebuje dziś gość nam zadał Proszę o pomoc pomocna bedzie chya
gestośc wody 1000 kg/m3 .
6 lis 19:04
ostr: Napisz całą treść zadania, bo tutaj nikt się nie domyśli raczej.
6 lis 19:07
Marcin: mając dane oblicz błąd ważenia z różniczki zupełnej
− miedź : m1 = 75 g
m2 = 50 g
m3 = 116 g
d(m1)=d(m2)=d(m3)= 0,01 g
− mosiądz: m1 = 21 g
m2 = 50 g
m3 = 66 g
d(m1)=d(m2)=d(m3)=0,01 g
− aluminium: m1 = 16 g
m2 = 50 g
m3 = 59 g
d(m1)=d(m2)=d(m3)=0,01 g
Dla każdego przykładu osobno
6 lis 21:17
Marcin: Pomocy
6 lis 21:26
Marcin: Da rade ktoś to rozwiązać?
7 lis 17:36