funkcje
ktb: Witam.
Jak będzie wyglądał wykres funkcji F(x)=x|x−4|?
6 lis 17:43
Grześ: Podziel go na dwie części:
dla x≥4
x<4
6 lis 17:44
ktb: a mogłbyś go narysować, bo narysowałem i nie jestem pewien czy dobrze?
6 lis 17:45
Grześ: Narysować tutaj raczej będzie ciężko, ale postaram się
6 lis 17:46
Grześ:
6 lis 17:53
ktb: Dzięki. Dokladnie tak jak narysowałem
6 lis 17:54
ktb: Jeszcze jedno pytanie. Skąd wytrzasnąłeś te założenia?
6 lis 18:17
Grześ: Po prostu z własności wartości bezwzględnej,

dla
IxI =x dla x≥0
IxI=−x dla x<0
6 lis 18:20
;]: Przyłaczr sie do tematu. mam problem z tym problem . mozesz rozpisac przyklad ktb? chodzi mi
jak doszedles za pomoca wlasnosci wartosci bezwzglednej do x≥4 i x<4...
6 lis 18:25