oblicz (bardzo wazne! :( )
Izz: 811 / log49 − 8log49
6 lis 16:20
sushi_ gg6397228:
w pierwszym zamien podstawe na 9
drugi 4=22 oraz 8=23
6 lis 16:21
6 lis 16:58
sushi_ gg6397228:
81log9 4 =(92) log9 4
8log4 9= (23)12 log2 9
6 lis 17:00
Izz: no wlasnie i w tym momencie mam problem bo nie mamy samej dwojki tylko 2
3 i nie wiem co z
tym zrobic.
Bo gdyby tej 3 nie bylo to tak bym zrobila:
2
log29 12 =
√9 a tak to nie wiem gdzie tą 3 z 2
3 dac
6 lis 17:06
Godzio:
| | 3 | |
otrzymasz |
| więc po prostu 9 3/2 |
| | 2 | |
6 lis 17:08
sushi_ gg6397228:
(ab)c= ab*c
6 lis 17:10
Izz: aa juz wiem

dziekuje
6 lis 17:11
Izz: jednak zastanawia mnie dlaczego 8
log49 = (2
3)
12log29 <−− dlaczego tam jest
12
6 lis 17:25
kaaarol: Odkopuje ale przyda się dla potomnych.
Ponieważ logaxb=1xlogab
2 paź 23:32
Daga:

Wykaż że
log
46+log
48= 2+log
43
11 lis 17:38