matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz (logarytmy) bardzo wazne! :(
Izz:
a
3
7
1
5log a − 2log
+ log ab
6
= dla a=
i b=
b
2
11
10
6 lis 15:11
Grześ:
Najpierw skróć:
a
3
a
6
a
6
b
10
5loga−2log
+logab
6
=loga
5
−log
+logab
6
=log(
)=logb
10
b
2
b
4
a
6
6 lis 15:18