matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wykaż,że dla każdego "m" ciąg jest arytmetyczny
Angie1992:
U{m+1}4 , U{m+3}6 , U{m+9}12
6 lis 14:05
Angie1992:
m+1
m+3
m+9
,
,
4
6
12
6 lis 14:07
a:
Zadanie 30 ze strony:
https://matematykaszkolna.pl/strona/2405.html
6 lis 14:07
Grześ:
m+1
m+3
m+9
,
,
4
6
12
m+3
m+1
m+9
+
4
12
=
6
2
3m+3
m+9
m+3=
+
4
4
4m+12
m+3=
4
m+3=m+3 więc m∊R
6 lis 14:08