rozwiąż równanie
Koli91: rozwiąż równanie 3x=2+x√5
6 lis 13:59
Grześ:
3x−x
√5=2
x(3−
√5)=2
Usun niewymierność
6 lis 14:03
Koli91: kolego tu cos jest nie tak

mam odp a,b,c,d i są one następujące
b) 1−
√5
6 lis 14:08
Grześ:
Ale masz usunąć niewymiernośc, to nie jest końcowa odpowiedź, nie ma tak łatwo
6 lis 14:10
a:
Wszystko jest w porządku tylko trzeba chcieć policzyć...
Odpowiedź D jest prawidłowa
6 lis 14:11
Koli91: nie pamiętam jak się liczyło niewymierności

coś mi tam świta ale nie jestem pewien, możecie
to policzyć ? będę bardzo wdzięczny
6 lis 14:14
Koli91: odświeżam
6 lis 14:20
6 lis 14:22
Koli91: aha dzięki nie wiedzialem reguly z znakami "+" i "−"
6 lis 14:25