matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
gh
ewelina k 2010:
oblicz promien okregu opisanego na kwadracie o obwodzie 40 cm
6 lis 12:59
Kejti:
r to promień i zarazem połowa przekątnej kwadratu(d).. Ob=4a 4a=40 a=... d=a
√
2
1
r=
d
2
r=...
6 lis 13:03