matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
df
ewelina k 2010:
oblicz pole trojkata rownobocznego o boku 4 cm
6 lis 12:40
Kejti:
a=4
a
2
√
3
P=
=...
4
6 lis 12:43
ewcia:
1
Pole trójkąta równobocznego obliczamy ze wzoru P =
a
2
√
3
gdzie a to długość boku
4
podstaw do wzoru
6 lis 12:46