Oblicz dlugosc krawedzi czworoscianu foremnego wiedzac ze jego wysokosc jest row
magda: Oblicz dlugosc krawedzi czworoscianu foremnego wiedzac ze jego wysokosc jest rowna 4√6
6 lis 12:28
M:
15 kwi 21:39
Miś Uszaty:

H=4
√6
| | 1 | |
|DO|= |
| |DC|= U{ap[3}}{6} |
| | 3 | |
H
2+|DO|
2=|SD|
2 i a>0
| | a√3 | | a√3 | |
(4√6)2+( |
| )2=( |
| )2 |
| | 6 | | 2 | |
a
2=144 a=12
15 kwi 23:26
Uszatek:
Hej, Miś Uszaty, co to za nieporadny rysunek, czy Ty masz pojęcie o rysowaniu brył?
15 kwi 23:44
Miś Uszaty:
Oj nastepny sie czepia
Całkiem niepotrzenie, taki mam rzut rownoległy trojkata rownobocznego w ksiązce
15 kwi 23:58
Uszatek:
Pytałem, czy Ty masz pojęcie, z Twojej odpowiedzi wnioskuję, że nie.
Podręcznik nie jest autorytetem
16 kwi 00:13
an:
@Uszatek Rozumiem, że Ty masz pojęcie, to pokaż tu jak powinien wyglądać ten rysunek
17 kwi 11:07
wredulus_pospolitus:
@an ... spodziewam się, że Uszatek przyczepi się do tego, że AC i BC nie są przerywaną linią
17 kwi 12:46
Miś Uszaty:
AC jest przerywana linia zrobione ,bo poprawiłem juz po narysowaniu
BC zapomniałem zrobic
Rysunki do zadań w większości sa juz zrobione. Nawet na maturze .Rzadko sie zadarza zeby robić
samemu .
Pewnie do tego tez był.
50 lat temu troche rysunku technicznego liznąłem
17 kwi 15:16
wredulus_pospolitus:
@Misiu ... ja Ci nic nie zarzucam ... po prostu napisałem do czego (zapewne) trolik chciał się
przyczepić.
17 kwi 15:25