matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Co mam podstawić za p ?A może inaczej ?Jak ?Całkiem się pogubiłem
cykorek matematyczny:
: Do wykresu funkcji y = ax2 +bx +c należą punkty A=(0,1) i B=(2,9) oraz wiadomo że funkcja ma jedno miejsce zerowe .Należy obliczyć : a , b i c .
6 lis 11:46