..
kacha: jak powinien wyglądać wykres funkcji g(X)=−x+2IxI,x∊R
5 lis 21:51
Godzio:
| | ⎧ | x dla x ∊ <0,∞) | |
| g(x) = | ⎨ | |
|
| | ⎩ | −3x dla x ∊ (−∞, 0) | |
5 lis 21:55
kacha: ⎩

jak mam to rozumiec?
5 lis 21:56
Godzio:
Ten wykres należy narysować w przedziałach, takich jak napisałem
5 lis 21:58
kacha: w takim razie powiedz mi jeszcze jak on ma wygladac...mam poprowadzic od zera do −
∞ i zarazem
do +
∞
zapisac do tego zadania jeszcze jakies obliczenia czy to co napisałes wystarczy?
5 lis 22:01
kacha: przepraszam ale naprawde nie radze sobie z tym zadaniem
5 lis 22:02
5 lis 22:04
kacha: bardzo mi pomogłeś ...naprawde dziekuje bardzo
5 lis 22:07
pozdrawiam:
5 lis 22:07
pozdrawiam: spóźniłem się
5 lis 22:08
kacha: ale dziekuje za starania

moze pomożesz mi z drugim zadaniem

?
5 lis 22:10
kacha: | | 1 | | 1 | |
bez obliczania pierwiastków równania x2−9x−12=0 oblicz |
| = |
| |
| | x1 | | x2 | |
5 lis 22:11
kacha: pomoże ktos?
5 lis 22:11
Godzio:
zapewne miał być +
| 1 | | 1 | | x1 + x2 | | −b | | a | | −b | |
| + |
| = |
| = |
| * |
| = |
| = |
| x1 | | x2 | | x1x2 | | a | | c | | c | |
5 lis 22:25
zuza: i to wystarczy?
5 lis 22:29
kacha: wielkie dzieki
5 lis 22:29
5 lis 22:44