..
POMOCYYY: | | 2+23 | |
czy da sie jeszcze cos zrobic z takim wynikiem? |
| |
| | −2 | |
5 lis 21:28
Tomek.Noah:
| 2+23 | | 2(1+22) | |
| = |
| =−(1+22) |
| −2 | | −2 | |
5 lis 21:29
Tomek.Noah: a to jest jak widzisz −5
5 lis 21:29
M4ciek:
| 2+23 | | 2(1+22) | |
| = |
| = −(1+22) = − 1 − 4 = −5 |
| −2 | | −2 | |
5 lis 21:30
POMOCYYY: wielkie dzieki naprawde bardzo mi pomagacie

mam jeszcze problem z jednym zadaniem wiec
jeżeli możecie rzucic okiem....
dla jakich wartości parametru m równanie : x2 −mx−m+3=0 ma dwa pierwiastki o różnych znakach.
5 lis 21:37
Tomek.Noah:
Δ>0
x1x2<0
5 lis 21:39
POMOCYYY: miałam długą przerwę w nauce matematyki wiec za wiele mi to nie mówi...możesz jakos to
rozwinąć?
5 lis 21:41
5 lis 21:42