;)
POMOCYYY: jakie wymiary powinno miec okno w krztałcie prostokąta o obwodzie 6m, aby jego powierzchnia
była możliwie najwieksza.
5 lis 21:17
5 lis 21:17
M4ciek: okno czego

?
5 lis 21:18
POMOCYYY: no nie bardzo to rozumiem ...poprostu okno
5 lis 21:20
POMOCYYY: jak mam to obliczyc...pomóżcie prosze
5 lis 21:21
M4ciek: Napisz jeszcze raz jakie to okno

?
5 lis 21:22
POMOCYYY: taka jest tresc zadania:jakie wymiary powinno miec okno w krztałcie prostokąta o obwodzie
6m,aby jego powierzchnia była możliwie najwieksza.
5 lis 21:24
POMOCYYY: nie wiem nawet jak mam to zacząć..pomożesz?
5 lis 21:24
M4ciek: Czy na pewno jest taka tresc ...powinno miec okno w k
rztalcie prostokata...

?
5 lis 21:25
POMOCYYY: widze ze nie chcesz mi pomóc a ja sie tu denerwuje...
5 lis 21:26
Tomek.Noah:

2a+2b=6
a+b=3 => a=3−b
powierzchnia to pole czyli
P=ab
P=b(3−b)
P=3b−b
2
P=−b
2+3
jest to parabola zwrocona galeziami do dolu najwieksza wartosc przyjmuje w wierzcholku paraboli
a=3−1,5=1,5
5 lis 21:27
M4ciek: Chce pomoc

Tylko co z tego jak zdasz mature z matematyki , a nie zdasz z j.polskiego
5 lis 21:27
POMOCYYY: tak sie składa ze mam juz mature
5 lis 21:29
POMOCYYY: wielkie dzieki Tomek.Noah:
5 lis 21:29
M4ciek: Jak masz to tymbardziej wstyd
5 lis 21:31