przekształcenie
damian: mam przekształcić 4√2 do 252
czyli 4√2 = 22 * 212 = 22 + 12 = 2212 = 252
i mam pytanie, dlaczego w pewnym momencie zniknęło 212 i zamieniło się w samą potęge
12 bez wykładnika ?
5 lis 20:40
Kejti: to jest ze wzoru:
ar*as=ar+s
5 lis 20:41
Amaz:
2
2*2
1/2 = 2
2+1/2, nie wiem czy o to chodzi
5 lis 20:42
damian: o cholera... dzięki Kejti
5 lis 20:43
Kejti: nie ma za co
5 lis 20:43
damian: tak tak o to, nie mam pojęcia dlaczego tego nie zauważyłem, dzięki Ci Amaz również.
5 lis 20:43