rozwiąż równanie
heeeej ; ]: x−32x=x−22x+1
5 lis 20:34
heeeej ; ]:
5 lis 20:41
Kejti: (x−3)(2x+1)=2x(x−2)
5 lis 20:42
heeeej ; ]: wymnożyć i wszystko?
5 lis 20:44
Kejti: tak, tzn. poskracać jeszcze co się da.
5 lis 20:45
heeeej ; ]: wszystko przenieść na 1 stronę czy nie ?
5 lis 20:47
Kejti: tak
5 lis 20:47
heeeej ; ]: i −3 ma wyjść ? ; p
5 lis 20:47
sushi_ gg6397228: tak, tylko zapisz dziedzine tego na samym poczatku
5 lis 20:51
Kejti: tak, tylko dziedzinę jeszcze określ ;>
5 lis 20:52
Kejti: Sushi.. to jest moje
5 lis 20:53
sushi_ gg6397228:
a język poprosze na realu
5 lis 20:55
heeeej ; ]: a co kaman ?
5 lis 21:04
heeeej ; ]: a coś takiego :
5 lis 21:14
heeeej ; ]: dziedzina −2
i deltę ?
5 lis 21:15
heeeej ; ]: x1=−3
x2=1
dobrze? 2 rozwiązania
5 lis 21:17
heeeej ; ]: ?
5 lis 21:22
heeeej ; ]: ?
5 lis 21:33
heeeej ; ]: wychodzi delta √28
5 lis 21:35