obliczanie wartości parametru m
ona: zad1. dla jakich wartości parametru m równanie : x2 −mx−m+3=0 ma dwa pierwiastki o różnych
znakach.
5 lis 20:14
Godzio:
Δ > 0
x1x2 < 0
5 lis 20:15
ona: wystarczy napisac tylko takie rozwiazanie? bo nie rozumiem...bardzo sie denerwuje...
5 lis 20:21
Godzio:
napisałem Ci założenia, a ty musisz teraz to obliczyć tzn.
Δ = b
2 − 4ac = m
2 − 4 * 1 * (m + 3) > 0
| | c | | m + 3 | |
x1x2 = |
| = |
| = m + 3 < 0 |
| | a | | 1 | |
znajdź część wspólną i masz rozwiązanie
5 lis 20:22
ona: wielkie dzieki
5 lis 20:29