zadanie z matematyki
Paulla: zad.1
Punkt A= 2,1 B= −2,4 C= 1,0
A) Wykaż, że trójkąt ten jest równoramienny.
B) Napisz równanie osi symetrii tego trójkąta.
C) Przekształć trójkąt przez symetrie względem początku układu współrzędnych i podaj
współrzędnych otrzymanych wierzchołków.
D)Wyznacz wektory zawierające boki trójkąta.
E)Przesuń trójkąt o wektor [−3;1] i podaj współrzędne otrzymanych wierzchołków.
5 lis 19:46
Paulla: Pomocy

!
5 lis 20:00
sushi_ gg6397228:
A) oblicz dlugosci bokow −−> wzor na dlugosc odcinka
B) os symetrii przechodzi przez wierzcholek i srodek naprzeciwleglego boku
E) kazdy punkt przesun o 3 jednostki w lewo i 1 do gory
5 lis 23:50