matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zapis funkcji w postaci iloczynowej
Dorka:
Prosze o pomoc... zad.1 funkcjie g(x)=2x
2
−5x−3 zapisz w postaci iloczynowej.
5 lis 19:45
Avc:
Δ=25+24=49
√
Δ
=7 x
1
=(5−7)/4=−1/2 x
2
=(5+7)/4=3 g(x)=a(x−x
1
)(x−x
2
)
5 lis 20:00