matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz granicę ciągu
maro:
1
(1+
)
n
2n
5 lis 19:44
KM:
1
(1+
)
n*2n*
1
2n
=e
n*
1
2n
=e
1
2
=
√
e
2n
5 lis 19:57
KM:
Kurcze nic nie widac. Pierwsza potega: n*2n*
1
2n
druga potega: n*
1
2n
trzecia
1
2
5 lis 19:59