matematykaszkolna.pl
pytanie Mariusz: Witam czy jeżeli opanuje wszystkie działy z tej strony to zadania z książki Andrzeja Kiełbasy będą do rozwiązania ?
5 lis 18:35
M4ciek: Jasne , ze beda emotka A te na "P" czy "R" ?
5 lis 18:40
Mariusz: na r
5 lis 18:40
klaudia0905: szczerze mówiąc to wątpie
5 lis 18:42
M4ciek: Jak na R to roznie moze byc emotka
5 lis 18:42
Mariusz: Bo to wyglądało tak kupiłem sobie andrzeja jakiś miesiąc temu zadania były kosmiczne więc kupiłem sobie inną książkę w której jest omówiona głównie teoria książka Roberta Drahala, ale jakoś mi nie przypadła do gustu pierwsze rozdziały ok ale potem miałem wrażenie że autor na siłe pisze kolejne lekcje . Więc szukałem czegoś na internecie i trafiłem na tę strone emotka
5 lis 18:43
Mariusz: Klaudia szczerze wątpisz jeżeli chodzi o P czy R ?
5 lis 18:44
Mateusz: Zapewne w rozszerzenie sam widziełem te zadania bo oglądałem kiedys ten zbiór faktycznie kosmiczne nad niektórymi to musiałem się zastanawiac nawet do 5−10 minut
5 lis 18:47
Mariusz: ja zazdroszczę ludziom którzy spojrzą na zadanie i już wiedzą jak się za nie zabrać.
5 lis 18:51
Mateusz: Trzeba robić duzo zadań najlepiej codziennie to potem nabierzesz wprawy chociaz by poprzez skojarzenie z innym podobnym zadaniem i tez bedziesz tak miał ze spojrzysz i juz wiesz jaki algorytm mas zastosowac
5 lis 18:53
klaudia0905: zdecydowanie o Remotka na podstawę ta strona jest bardzo dobra ale rozszerzenie raczej wymaga czegoś więcej, a niektóre zadania z książki kiełbasy prezentują kosmiczny poziom
5 lis 18:53
Mariusz: Postanowiłem sobie robić jeden dział dziennie + zadania z ksiązki która polecił mi nauczyciel z maty i dopiero jak opanuje te 2 rzeczy to wezme się za kiełbasę może dam rade
5 lis 19:00
klaudia0905: ale szczerze mówiąc żeby dobrze zdać maturę to wcale nie musisz potrafić wszystkiego z książki kiełbasyemotka bo ogólnie matura jest trochę przereklamowana i nie reprezentuje zbyt wysokiego poziomu no ale oczywiści jeśli bd potrafił rozwiązać te zadanie to nie zaszkodzi
5 lis 19:05
Mariusz: Ja po prostu lubie mate, lubie rozwiązywać zadania i bardzo szanuję ludzi dla których matematyka jest prosta i logiczna
5 lis 19:12