| 1+2+...+n | n−1 | |||
lim n→∞ ( | )2−( | )2
| ||
| n+2 | 2 |
| n(n+1) | ||
1+2+...+n = | ||
| 2 |
| n(n+1) | n−1 | |||
= ( | )2−( | )2 | ||
| 2(n+2) | 2 |
| 1 + n | ||
1 + 2 + ... + n = | * n | |
| 2 |
| n2 + n | n − 1 | |||
( | )2 − ( | )2 = | ||
| 2(n + 2) | 2 |
| n2 + n | n − 1 | n2 + n | n − 1 | |||||
( | − | )( | + | ) = | ||||
| 2(n + 2) | 2 | 2(n + 2) | 2 |
| n2 + n − (n − 1)(n + 2) | n2 + n + (n − 1)(n + 2) | ||
* | = | ||
| 2(n + 2) | 2(n + 2) |
| n2 + n − n2 − n + 2 | n2 + n + n2 + n − 2 | ||
* | = | ||
| 2(n + 2) | 2(n + 2) |
| 1 | n2 + n − 1 | ||
* | = | ||
| n + 2 | n + 2 |
| n2 + n − 1 | |
| n2 + 2n + 1 |
| n2 + n − 1 | ||
limn−>∞ | = | |
| n2 + 2n + 1 |
| 1 | ||||||||||||||||||
limn−>∞ | = | = 1 | |||||||||||||||||
| 1 |