matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiąż
gosia:
rozwiąż układ równań metodą podstawiania ∫x−y=8 ∫x+2y=23
5 lis 17:08
Marta:
∫x−y=8 ∫x+2y=23 ∫x=8+y ∫x+2y=23 podstawiasz za x "8+y" ∫x=8+y ∫8+y+2y=23 ∫x=8+y ∫3y=15 ∫x=8+y ∫y=5 ∫x=8+5 ∫y=5 ∫x= 13 ∫y=5
5 lis 17:13