Ciągi
Adam: Znalezć najwiekszy( najmniejszy) wyraz ograzniczonego z gory ( z dolu) ciagu {un}
un = 6n− n2− 5
5 lis 16:14
Tomek.Noah:

Dla max U
n=4 dla n=3Minimimalne to dla n=1 gdy n∊N
+ zatem U
n=1 dla n=1
5 lis 16:35
Basia:
ależ najmniejszy wyraz tego ciągu nie istnieje
ciąg jest nieograniczony z dołu
5 lis 16:37
Tomek.Noah: Żle sry poprawiam
5 lis 16:38
Tomek.Noah: dobrze mam n musi nalezec do zbioru liczb naturalnych
5 lis 16:41
Tomek.Noah: ano fakktycznie n rosnie i galaz leci bardziej w dol aha
5 lis 16:41
Adam: dziekuje bo ja naprawde nie wiedzialem jak to zrobic
5 lis 17:30