czy ktos moze mi pomoc mam to zadanie na jutro i nie mam pojecia please;-)
anna: log5 (125x23)
5 lis 15:20
anna: czy ktos m oze mi pomoc mam na jutro i nie mam pojecia prosze

to 5 przy log ma byc takie
malutkie z prawej tylko nie wiedzialam jak to wpisac
log5 (125X25)
5 lis 15:23
Basia:
loga(b*c) = logab+logac
zastosuj to w tym zadaniu i napisz co dostałaś
5 lis 15:27
anna: dzieki log 5 125 + log 5 25 = 25 do3 + 5 do 2 chyba oki cuuuudne dzieki
5 lis 16:01
Basia:
125=53
log5125=3
25=52
log525=2
można było też tak
log5(125*25) = log5(53*52) = log555=5
5 lis 16:42