matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
obliczyć asymptotę pionowa
michał:
obliczyć asymptotę pionowa
1
f(x) = x−
zał. x≠0
X
1
1
lim x−
= o` −
= +
∞
X
0`
x−>o`
1
1
lim x−
= 0+ −
= −
∞
X
0+
x.−>0+ Dobrze to jest?
5 lis 11:47
Basia:
tak dobrze, tylko równania asymptoty tu nie widzę
x=0
5 lis 11:50