| 1 | 1 | |||
a2= | i a4= | proszę o zrobienie tego zadania i napisanie skąd to się wzieło | ||
| 27 | 3 |
| 1 | |
=a1*q | |
| 27 |
| 1 | |
=a1*q3 | |
| 3 |
| 1 | 1 | ||
= | *q2 | ||
| 3 | 27 |
| 8 | ||
q2= | ||
| 27 |
| 8 | 8 | |||
q1= | v q2=− | |||
| 27 | 27 |
| 1 | 8 | 1 | 8 | ||||
=a1* | v | =a1* (− | ) | ||||
| 27 | 27 | 27 | 27 |
| 1 | 1 | |||
a1= | v a1= − | |||
| 8 | 8 |
| 1 | 8 | |||
1o obliczasz a6 i S5 dla a1= | i q1= | |||
| 8 | 27 |
| 1 | 8 | |||
20 obliczasz a6 i S5 dla a1= − | i q1=− | |||
| 8 | 27 |
| 1 | 1 | ||
= | q2 mnozymy obustronnie przez 27 | ||
| 3 | 27 |
| 1 | −1 | |||
a1= | lub a1= | |||
| 81 | 81 |
ale bład .. Dobrze ,ze Sushi sprawdziłles