:)
M4ciek: Pytanie:
Czy majac wspolrzedna A(x,y) odcinka IABI oraz dlugosc odcinka AB ,jestem w stanie policzyc
wspolrzedne B(x,y) odcinka?
4 lis 22:43
Jack:
(jesli dobrze zrozumiałem to) nie, ponieważ równanie będą spełniać punkty na pewnym okręgu.
4 lis 22:45
M4ciek: Mamy np. Odcinek AB i mam współrzedną A(x,y) mam również równanie prostej na której znajdują
się punkty A i B.Mam długość odcinka AB.Czy da się policzyć z tego co napisałem współrzędną
B(x,y)
4 lis 23:40
sushi_ gg6397228:

dalej masz dwie opcje
4 lis 23:41
Godzio:
y = ax + b
|AB| = √(xB − xA)2 + (yB − yA)2 /2
|AB|2 = (xB − xA)2 + (ax + b − yA)2 −−− podstaw wszystkie dane i już
4 lis 23:41
Jack:
będą dwa takie punkty, wiec jednoznacznie się nie da.
4 lis 23:42
M4ciek: Dziękuję

jeszcze jutro nad tym pomyśle do końca.Dobranoc wszystkim.
4 lis 23:46