ciągi
ania: jeżeli ciąg geometryczny (an) jest określony wzorem an=−2*(−3)n, to jego iloraz q jest
równy a.6 b.3 c. −2 d.1
4 lis 21:21
4 lis 21:22
ania: może mi ktoś policzyć
4 lis 21:37
Basia:
nie
4 lis 21:37
aaa: chwila zaraz obliczę
4 lis 21:39
aaa: te odpowiedzi sa na pewno dobrze spisane?
4 lis 21:40
aaa: bo mi wychodzi q= −3
4 lis 21:42
pozdrawiam: mi też wyszło −3
4 lis 21:44
aaa: także radze sprawdzic odpowiedzi
4 lis 21:44
pozdrawiam: a
1=−2*(−3)
1=−2*−3=6
a
2=−2*(−3)
2=−2*9=−18
4 lis 21:46
anna: mi wychodzi −2
5 lis 14:32
anna: dobrze −3
5 lis 14:38