Liczby rzeczywiste.
jar0: [(5 − 3<span style="font-family:times; margin-left:1px; margin-right:1px">12)<span style="font-family:times; margin-left:1px; margin-right:1px">12 + (5 + 3<span style="font-family:times; margin-left:1px; margin-right:1px">12)<span style="font-family:times; margin-left:1px; margin-right:1px">12]2
proszę o wyjaśnienie czy można tu jakieś potęgi "poskracać" i jak to rozwiązać
4 lis 21:07
jar0: rany, co się porobiło...
4 lis 21:07
jar0: to z tego powodu, że podnosiłem do potęgi 0,5 czyli 12 i się coś popsuło
4 lis 21:08
jar0: [(5 − 3 do 0,5) nawias też do 0,5 + to samo tylko ze znakiem plus pomiędzy 5 a 3 a następnie
obydwa wyrazenia do kwadratu] 2
4 lis 21:10
sushi_ gg6397228:
po co dalem jakis styl
zawsze sprawdz jak to bedzie wygladac przed wyslaniem
4 lis 21:10
jar0: to style z css'a, myślałem, że może to wyjdzie normalnie po wysłaniu, bo czasem tak zwraca, ale
mam nadzieję, że z mojego "opisowego" działania można zapisać? ewentualnie mogę wysłać link z
zeskanowanym przykładem
4 lis 21:16
sushi_ gg6397228:
pisz z wykorzystaniem funkcji
4 lis 21:24
jar0: napisałem, to widzisz co wyszło
4 lis 21:27
sushi_ gg6397228:
masz z boku sciage−−> korzystaj z niej, a nie jakies z C++ komendy
4 lis 21:32
sushi_ gg6397228:
(5−312) 12
4 lis 21:33
sushi_ gg6397228: mi jakos wyszlo
4 lis 21:33
jar0: Korzystałem z niej, a wywaliło z arkusza CSS tejże strony takie argumenty.
W takim razie dziękuję bardzo za pomoc, ale jestem zmęczony i aktualnie nie jestem w stanie
tego próbowac zapisać poprawnie. Spróbuję jutro...
4 lis 21:36
sushi_ gg6397228:
((5−312)12 +(5+312)12 ) 2=
=(√(5−312) +√(5+312) ) 2=
(a+b)2=a2 +2ab+b2 czyli
= (5−312) + (5+312) + 2* √ (5−312)(5+312) =
== 5 + 5 + 2* √ 25−3
4 lis 21:40
jar0: dziękuję pięknie
4 lis 21:44