ciągi
ania: piąty wyraz ciągu geometrycznego (an) jest równy 128 , a czwarty jest równy−64 pierwszy
wyraz ciągu jest równy; a. 8 b.−4 c.−8 d.−16
4 lis 20:48
Kejti: q=−2 dalej powinnaś sobie poradzić..
4 lis 20:53
Monika ;-):
a
5=128
a
4=−64
Obliczamy q
a
3=128
i tak aż dojdziesz do a
1
Dasz radę?
4 lis 20:57
Kejti: a
5=128 a
4=−64
4 lis 20:58
Monika ;-):
No tak....sory, źle podstawiłam

.... oczywiście q=−2
4 lis 20:58
ania: niestety utknęłam
4 lis 21:00
Kejti:
a4=128:(−2)=−64
a3=−64:(−2)=...
a2=...
a1=...
4 lis 21:01
aaa: jak a3 moze sie rownac tyle samo co a5?
4 lis 21:02
Kejti: Monika ma błąd.
4 lis 21:03
aaa: będzie odpowiedź a
4 lis 21:03
Kejti:
4 lis 21:04