matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
a
jakiś kretyn:
(n+1)
k
Czy da się jakoś skrócić:
n
k
4 lis 19:45
Godzio:
Ewentualnie tak:
(n + 1)
k
n + 1
n
1
1
= (
)
k
= (
+
)
k
= (1 +
)
k
n
k
n
n
n
n
4 lis 19:47
jakiś kretyn:
No faktycznie
4 lis 19:55